Monday, 29 February 2016

Ontbyt-Frittata


(4 porsies)

15 ml botter
250 g repiespek (streaky bacon), in blokkies gesny
6 eiers
125 ml melk
200 g cheddar-kaas, gerasper
30 ml gekapte pietersielie
sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
hand vol vars roketblare

Verhit roosterelement van oond. Smelt botter in ‘n kleefvrye pan van sowat 24 x 4,5 cm waarvan handvatsel in oond kan gaan. Braai spek tot effens bros. Klits eiers en melk saam en voeg kaas en pietersielie by. Geur met sout en swartpeper. Gooi eiermengsel oor spek in pan. Roer effens. Net voor dit in die middel begin stol, plaas jy die pan vir 5 minute onder die roosterelement. Haal uit en laat vir so 5 minute staan voordat jy dit op ‘n bord uitgly. Sit voor met vars roket.

Mielie Pasta Skottel


1 blik heelpit mielies
1 blik suiker mielies (room)
Gesnipperde spek of polonie of ham
Kaas gerasper
1 pak spaghetti
3 eiers
2 gekapte uie
2 gekapte tamaties
Sout en peper

Kook pasta vir 20 minute. Braai uie goud bruin voeg bacon by braai bruin. Water heelpit mielies af. Meng dan uie en spek by pasta saam suikermielies en heelpit mielies. Meng goed. Klits eiers saam helfte van die kaas en voeg by pasta gereg. Plaas in oond teen 180 C vir 30 min. Net voor bedieninge gooi res van kaas oor gereg. Geur met sout en peper.

Jy kan ook ‘n witsous oor die pasta gooi en res van kaas oor strooi.

*

HAM/SPEK EN SPINASIE PASTEI

2 koppies pasta (gaar gekook)
2 eetlepels botter
½  koppie gekapte ui
1 teelepel knoffel
2 koppies gekapte vars spinasie ( kan bevrore ook wees)
2 eetlepels meel
1 ½  koppies melk
½  teelepel swartpeper
1 teelepel sout
½  koppie suurroom (of ½ kop room met ½ eetl asyn)
2 koppies gaar gekapte ham of spek of enige koue vleis
1 ½  koppies gerasperde kaas
Braai ui in botter (en sampioene)  voeg knoffel en baba spinasie by  en kook sowat vyf minute of tot spinasie sag is. Verwyder spinasie en uie en hou eenkant. Smelt die botter en voeg by die meel. Maak soos wat jy ’n witsous sou maak, roer in die melk , swart peper, sout en suur room . Roer tot glad. Verwyder van die hitte en roer dan al die bestandele bymekaar behalwe die koekies of broodkrummels Giet in ‘n gespuit oondbak.  Sprinkel nog kaas oor . Bak in voorverhitte oond vir 180 C vir  30 tot 35 minute tot bruin bo-op is.

Wenk: Kan gevlokte hoender ook gebruik

*

BULLY BEEF SPAGETTISKOTTEL
500 ml spagetti – gaar en gedreineer
1 blik pitmielies
1 blikkie bully beef fngemaak
1 groot tamatie geskil en fyngekap
1 uie fyngekap
25ml pietersielie
1 green pepper gekap
sout en gemaalde swartpeper
2 eiers geklits in 125ml melk
Meng alles deurmekaar
Gooi in bak en rasper so 200gr kaas bo-oor
Bak vir ongeveer 1 uur tot gaar en goudbruin

*

ALFREDO PASTA
Kook spagetti of pasta tot sag – nie pap en dreineer
1 groot ui (gekap)
250gr spek (gesnipper)
1 pakkie sampioene (gesny)
Groen geel en rooi peppers 9gekap) opsioneel
Braai bogenoemde tot sag (ek voeg bietjie knoffel by)
Voeg 1 blikkie room by en meng goed deur
Voeg pasta by
Gooi gemaalde swartpeper en sout oor en laat prut oor lae hitte tot dik en roomerig

*

EEN-SKOTTEL HOENDER-NOEDELGEREG
1 hoender (gebruik sommer stukke hoender indien jy nie heel hoender het nie – 2kg is genoeg)
1 en half kop noedels (gaar en gedreineer)
100 ml mayonaise
1 groot pak Simba skyfies (enige geur of maak) (fyngemaak
400ml witsous
50ml gekapte vars pietersielie
2 eiers geklits
Opsioneel:
Gekapte groen, rooi en geel peppers gebraai,  ½ kop erjies of veggie mix

Meng hoender, noedels mayonaise (opsionele indien verkies) en helfde van die chips. Skep in oondskottel.
Meng nou die witsous, pietersielie en eiers. Gooi bo-oor
Gooi nou die ander helfde van die chips bo-oor
Bak 20/25 min by 190grade tot gaar en goudbruin.

DROOMDIS PASTA GEREG
259g spaghetti (ek vat sommer so groot handvol en gebruik ook baie keer sommer net elbow pasta)
410g pitmielies
150ml olie
½ soetrissie
4 repe ontbytspek, gesnipper
1 pakkie sampioensoppoeier
200ml water
1 blik sampioene
250ml cheddarkaas, gerasper
sout en peper na smaak

Kook spaghetti volgens aanwysings op pakkie tot gaar. Dreineer, voeg pitmielies en olie by en meng. Braai intussen soetrissie en spek tot gaar en bros en roer deur spaghetti mengsel. Meng soppoeier en water en voeg saam met sampioene in kastrol en kook vir 15 minute. Giet oor spaghetti mengsel en meng. Plaas in vuurvaste bak en bedek met kaas. Bak by 180C totdat die kaas mooi bruin is.

RENCIA SE CHICKEN A LA KING

Kook 3 na 4 groot hoenderborsies tot gaar – vlok en hou eenknat
Braai uie, sampioene, groen, rooi en geel rissies (grof gekap) en knoffelvlokkies tot sag
Voeg hoender by en 1 pakkie Knorr Chicken a la King aangemaak met 500ml melk
Voeg by 1 kop bevrore ertjies
Laat stadig prut tot dik
Wenk: Gebruik pakkie sampioenroomsop as jy nie die Chicken a la king het nie

Maalvleis en Pasta Gereg


500gr  beesmaalvleis
½  koppie ui, gekap
3 Koppies witsous
½  teelepel knoffelvlokkies
½  teelepel sout
½  teelepel peper
Sampioene gekap
2 koppies macaroni, rou
2 kop cheddar kaas gerasper
Braai uie, vleis en knoffel en  sampioene  tot sag en vleis nog pienk is
Kook die macaroni eenkant tot sag en dreineer
Pak nou lae met die macaroni, maalvleis mengsel, witsous en kaas
Eindig af met die maalvleis en kaas
Bak in oond vir 20 na 30 minute by 180 C

Eenpot Maalvleisgereg Met Chakalaka en Butternut/Mielies

Braai 2 uie gekap saam met 500gr maalvleis, sout en peper tot gaar in ‘n lekker groot.

Gooi by : 1 blikkie Chakalaka met butternut en roer deur. (jy kan dit vervang met 1 blikkie tamtie en uie smoor as jy nie van chakalaka hou nie)
Gooi droe spaghetti/noedels  bo-oor.

Gooi nou water bo-oor die mengsel sodat die water  bokant die mengsel le.
Sit die deksel op en stoom tot gaar. Voeg nog water by as jy sien jou pasta is nog nie gaar nie.
Maak intussen ‘n lekker dik witsous en as spaghetti gaar is, gooi die witsous bo-oor.
Rasper nou 2 kase bo-oor. ‘n wit kaas bv Tussers en ‘n geel kaas bv Chedder
Sit deksel weer op en stoom tot alles lekker gesmelt en warm is.

KOSHUIS/KINDERHUIS MAC & CHEESE
1 pakkie (500gr) macaroni (gaar)
Rasper 4 tamaties en voeg by:  4 eetl tamatiesous, 4 eetl chutney, ½  eetl Bbq spices, sout en peper na smaak
Meng macaroni en tamatie mengsel en voeg by – 2 kop gerasperde kaas – Gooi in platbak – Klits 6 eiers en 150ml melk. Gooi eier en melk mengsel bo-oor
Rasper  nog 2 kop gerasperde kaas bo-op en bak vir 30 min by 180 grade

Variasies: Voeg by gekapte spek wat bros gebraai is, maalvleis, gekapte uie wat gebraai is, stukkies ham, bully beef, tuna wat gedreineer is of gevlokte hoender. Jy kan ook sampioene braai en byvoeg

VARKWORSIE (PORK BANGERS) GEREG
1 kg varkworsies
1 groot ui gekap en ½ greenpepper gekap
50ml tamatiesous
50ml wostersous
50ml chutney
410gr perske skywe

Braai uie, greenpepper en varkworsies (ek sny my varkworsies so in 2 of 3 stukkies)
Voeg by die 3 souse en laaste die perskes met die stroop en laat prut vir so 10/15 min
abedien saam met mayo mash, ertjies en mengelslaai