Gebakte Appelpoeding
Bestanddele
125 ml (1/2 k) suiker
30 ml (2 e) botter
2 eiers
5 ml (1 t) vanieljegeursel
250 ml (1 k) koekmeel
5 ml (1 t) bakpoeier
2,5 ml (1/2 t) sout
60 ml (1/4 k) melk
1 x 358 g - blik tertappels
Sous:
250 ml (1 k) room
250 ml (1 k) suiker
'n knippie sout
gemaalde kaneel om oor te strooi
Metode
Voorverhit die oond tot 180 grade C en smeer 'n 2,5 liter poeding-
bak met botter.
Klits die suiker, botter, eiers en vanieljegeursel deeglik saam.
Sif die droe bestanddele saam en klits dit om die beurt met die
melk by die eiermengsel.
Giet beslag in die poedingbak en rangskik die appels eweredig bo-
op. Bak dit vir 20 - 30 minute of tot goudbruin en gaar.
Sous: Verhit intussen die sousbestanddele oor matige hitte en
roer tot suiker opgelos het.
Prut 10 - 15 minute of tot sous net begin karamelliseer.
Prik die warm poeding oraloor met 'n vurk en giet die warm sous
dadelik oor. Strooi die kaneel oor en sit dit warm of teen kamer-
temperatuur voor.
Variasies:
Hierdie poeding kan maklik in oondvaste koppies of individuele
bakkies gebak word.
Dit kan ook as 'n tert voorgesit word.
Vervang die appels met 'n blik gemengde vrugte en voeg dan
125 ml klapper by die sous.
No comments:
Post a Comment