Hoenderpot
BESTANDELE
45 ml kookolie
1 kg hoenderdye
10 ml sout
4 lourierblare
knippie gedroogde tiemie
4 swart peperkorrels
knippie fyn wonderpeper
45 ml blatjang
500 ml wortels, geskil en gesny
6 groot aartappels, geskil en gesny
500 g heel knopiesampioene
125 ml kookwater
1 blokkie hoenderaftreksel
METODE
Verhit die olie in die pot.
Strooi die dye met sout en braai die hoender, 'n paar stukke op 'n slag tot goudbruin.
Voeg die kruie, speserye en blatjang by.
Sorteer die wortels, aartappels en sampioene in lae bo-op die hoender.
Los die aftrekselblokkie in die water op en voeg dit by die potjie.
Sit die deksel op en laat prut vir ongeveer 1 uur en 20 minute.
Voeg water by indien die potjie te droog raak.
Friday, 22 January 2016
Hoenderpot
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment