Bedien 12
Bestanddele
½ blad skilferkorsdeeg, ontdooi en in ringe gesny
250 ml (1 koppie) melk
½ kaneelstokkie
1 lemoen se skil, in ’n ring geskil
30 ml (2 eetlepels) suiker
22.5 ml (1½ eetlepels) meel
7.5 ml (1½ teelepel) koringmeel
1 knippie fyn sout
15 ml (1 eetlepel) botter
1 eier
1 eiergeel
20 ml (4 teelepels) suiker
5 ml (1 teelepel) gemaalde kaneel
Doen dit so
Voorverhit die oond tot 220°C.
Besproei die ringe van ’n kolwyntjiepan met kossproei.
Voer die ringe uit met die deeg en plaas in die yskas om ferm te raak.
Bring die melk tot kookpunt met die lemoenskil en kaneel in.
Meng die suiker, meel, koringmeel en sout bymekaar.
Roer geleidelik die warm melk by die meelmengsel met ’n houtlepel.
Plaas die mengsel terug in die en die pan terug op die hitte en bring terug na kookpunt. Hou aan roer.
Kook vir ’n paar minute om die meel te kook, verwyder van die hitte en haal die kaneel uit.
Roer die botter in en laat effens afkoel.
Klits die eier goed en roer deur die vlae.
Skep die vlae in die deegbakkies en bak vir 15 minute. Draai na 5 minute die hitte af to 200°C.
Laat toe om af te koel en strooi met kaneelsuiker.
Om die kaneelsuiker te maak, meng kaneel en suiker bymekaar.
Rangskik op ’n bord en bedien louwarm of koud.
No comments:
Post a Comment