Saturday, 16 January 2016

Ystervarkies

Ystervarkies
 
Lewer 8-9 dosyn
 
Koek
350g (625ml) Bruismeel 
7ml bakpoeier 
1ml sout 
125g botter of margarien 
250g (325ml) suiker 
4 eiers 
 
Stel oond op 200C (400F) en smeer twee bakpanne van 18 x 28 x 3cm. Sif bruismeel, bakpoeier en sout saam. Klop botter en suiker tot romerig. Klop eiers een vir een by bottermensel en meng goed na elke byvoeging. Voeg gesifde 
bestanddele bietjiesgewys by en roer tot alles net gemeng is. Skep in panne, maak gelyk en bak 15 - 20 minute. Keer uit op draadrak en laat afkoel. 
Sny in blokkies van sowat 3 x 3cm. 
 
Stroop 
375ml kookwater 
600g (750ml) suiker 
1ml sout 
15g (30ml) kakao 
15g (15ml botter of margarien 
5ml vanieljegeursel 
400g (5 x 250ml) klapper 
 
Meng kookwater, suiker, sout en kakao in 'n dubbel kastrol, oor kookwater. Doop koekblokkies vinnig in stroop en sorg dat al sy vier sye bedek is. Rol in 
klapper en plaas op draadrak. Hou in koelkas.

No comments:

Post a Comment