Wednesday, 3 February 2016

Hanepoot Jellie

HANEPOOT JELLIE 

250ml jellie
½ eetlepel gelatien
1 eetlepel water
1 koppie wyn
100g suiker
¼ suurlemoensap
½ koppie gehalveerde hanepootjies
1 x 250ml leë konfytflessie

METODE: 
Kook die wyn, suiker en suurlemoensap totdat dit borrel.
Draai dan die hitte af en prut vir 15 minute.
Intussen steriliseer die konfytflessie in ‘n pot met kookwater.
Meng die gelatien en water in ‘n klein houer en laat staan vir 5 minute.
Smelt dan dié mengsel oor kookwater tot dat dit ‘n vloeistof is. Wanneer die vloeistof vorm klits dit by die wyn en voeg die druiwe by.
Gooi dan die mengsel in die warm konfythouer, draai styf toe en kook vir ‘n verdere 5 minute in die kookwater.
Plaas in die yskas totdat dit set en bedien op brood saam met sterk kaas soos Gorgonzola of bloukaas. 

No comments:

Post a Comment