LAMSBOUD
Genoeg vir 6
BESTANDELE
1.8kg-lamsboud
60 ml olyfolie
4 groot uie
2 red peppers
500 ml rooiwyn
4 tiemietakkies
5 knoffelhuisies.
METODE
Voorverhit die oond tot 160°C.
Vee die oortollige vloeistof van die boud af en geur oraloor met sout en peper.
Verhit die olyfolie in ’n swaarboompan en seël die boud oor redelike hoë hitte vir ongeveer 8 minute.
Draai gereeld tot dit eweredig verbruin is. Haal uit en hou warm.
Sit die gekapte knoffel, uie en red pepper in die pan.
Braai vir 10 minute tot sag. Voeg ’n paar tiemietakkies by, geur en kook vir nog 2 minute.
Skep die uiemengsel in ’n kasserol, sit die skaapboud bo-op, voeg die rooiwyn by.
Bedek met styfpassende deksel/foelie en bak vir 3 ure.
No comments:
Post a Comment