PIKANTE GEPEKELDE SUURLEMOENE
Dit gee ook ‘n kenmerkende smaak aan Morokkaanse tagines.
(Maak 1 x 500 ml bottle)
1 kg suurlemoene/lemmetjies ongewax*
120 g growwe sout
300 g suiker
1 t komynsaad
1 ml vars gemaalde swartpeper
2.5 cm vars gemmer, fyngerasper
2 rooi rissies
ekstra suurlemoensap
METODE;
Was die suurlemoene of lemmetjies deeglik in louwarm water.
Sny elke suurlemoen/lemmetjie in 5mm dik skywe.
Meng die growwe sout, suiker en speserye.
Sprinkel van die mengsel op die bodem van ‘n gesteriliseerde glasbottel, pak die
suurlemoenskywe en rooi rissies in met ‘n sprinkel van die speserymengsel tussen
elke laag.
Pak styf vol en vul die houer met die ekstra suurlemoensap tot bo.
Verseël deeglik en draai die houer onderstebo,berg in ‘n koel, donker plek.
Draai gereeld om sodat sout ten volle kan oplos. Wag vir 1 maand voor gebruik vir die skille om sag te raak.
*Indien dit wel ‘n waslagie oor het, skrop deeglik met ‘n borseltjie onder warm water.
Bron: Van Tuin tot tafel
Wednesday, 3 February 2016
Pikante Gepekelde Suurlemoen e
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment