Saturday 16 January 2016

Jam Tertjies

Jam Tertjies
 
Wat jy benodig:
2 koppies koekmeel
1 koppie ongesoute botter, in klein blokkies gesny
1 koppie maaskaas
1/2 koppie dikroom
Jou gunsteling konfyt (Appelkoos is my gunsteling)
 
Maak so:
In 'n groot bak, sny botter in die meel met 'n deegsnyer of 2 messe totdat mengsel krummelrig is.
Voeg maaskaas en room by en roer liggies met 'n vurk saam tot net gemeng.
Verdeel in 2 dele, druk plat en draai met kleefplastiek toe. Laat dit verkoel vir ten minste 2 ure.
Voorverhit die oond tot 220° C.
Op 'n meelbestrooide oppervlak, rol deeg tot sowat 1/8 duim dik.
Met behulp van 'n koekie-snyer of glas, sny in groot sirkels.
Plaas 'n 1/2 teelepel konfyt in die middel van elke sirkel, vou in die helfte en druk rante saam met vingerpunte.
Plaas op bakplate (wat met bakpapier bedek is) en bak tot 'n goue kleur, 12-14 minute.
Laat afkoel voor opdiening.
 

No comments:

Post a Comment