Lemoenkoek
Genoeg vir 8-10 mense
Bereidingstyd: 15 minute
Baktyd: 45 minute
Bestandele
125 g ongesoute botter
15 ml (3 e) lemoenskil
250 ml (1 k) strooisuiker
3 eiers
500 ml (2 k) bruismeel
125 ml (½ k) maas
LEMOENSTROOP
sap van 3 lemoene
30 ml (2 e) heuning
4 kardamompeule, gekneus
Metode
1 Voorverhit die oond tot 180 °C. Smeer ’n 20 cm-koekpan en voer dit met bakpapier uit.
2 Klits die botter, lemoenskil en suiker sowat 2 minute saam tot die mengsel dik en romerig is.
3 Voeg die eiers een vir een by en klits goed ná elke byvoeging. Vou die meel en maas sagkens in tot net gemeng.
4 Giet die beslag in die voorbereide pan en bak 45 minute of tot goudkleurig en ’n steekpen skoon uitkom as dit in die middel ingesteek word. Haal uit die oond, prik gate oral oor die bokant en laat koel af.
5 Lemoenstroop Laat prut die bestanddele in ’n klein kastrol tot die heuning opgelos het. Laat effens afkoel en giet dan oor die koek. Sit voor.
No comments:
Post a Comment