Monday, 21 March 2016

Camemberttoring met Druiwe


Ervaar die somer met die soet geur van druiwe

• 6 tot 8 porsies

BESTANDDELE
8 groen druiwekorrels, gewas en gehalveer
8 pers druiwekorrels, gewas en gehalveer
250 ml (1 k) strooisuiker
125 ml (½ k) water
60 ml (4 e) bosbessies
80 ml (? k) port of rooi druiwesap
250 g (125 g x 2) sirkels camembertkaas
60 ml (4 e) pekanneute, grof gekap
60 ml (4 e) pistasieneute, grof gekap

METODE
1 Plaas druiwe op bakplaat wat met bakpapier uitgevoer is.

2 Verhit strooisuiker en water saam oor matige hitte tot suiker oplos. Verhoog hitte en kook tot suiker begin verbruin.

3 Was kante van kastrol met kwas wat in water gedruk is om van suiker langs kante ontslae te raak.

4 Vandat mengsel begin kook (borrel) sal dit ongeveer 8 tot 10 minute neem voordat suiker goudbruin begin verkleur.

5 Giet suikerstroop bo-oor druiwe op bakplaat. Los op bakplaat tot suikerstroop stol. Breek in stukke.

6 Kook bosbessies in port/rooi druiwesap tot uitgeswel, ongeveer vyf minute.

7 Sit druiwe saam met bosbessies, camembertkaas, pekanneute en pistasieneute voor.

* Jy kan die camembertkaas effens warm maak voor opdiening.

* Kaas kan saam met soutbeskuitjies voorgesit word.

No comments:

Post a Comment