Tuesday, 22 March 2016

Meringuerollade


Maak hierdie heerlike rollade vir ’n spesiale geleentheid

ROLLADE

4 ekstragroot eierwitte

knypie sout

250 ml (1 k) strooisuiker

7,5 ml (1½ t) mielieblom

5 ml (1 t) suurlemoensap

VULSEL

200 g (1 groot plak) witsjokolade

30 ml (2 e) pekanneute, grofgekap

250 ml (2 k) room

2,5 ml (½ t) vanieljegeursel

KERSIESOUS

4 25 g (1 blik) ontpitte swartkersies,

gedreineer

60 ml (4 e) suiker

20 ml (4 t) mielieblom

Stel oond op 160 °C.

Rollade Klits eierwitte saam met sout tot stywepuntstadium.
Voeg strooisuiker bietjies op ’n slag by en klits tot dik en glansend.
Roer mielieblom en suurlemoensap by en skep in bakplaat van ongeveer 25 cm x 35 cm wat met bakpapier uitgevoer is. Sprei meringue gelyk.
Bak vir 25 minute of tot ligbruin bo-op. Laat vyf minute in rolkoekpan afkoel.
Keer versigtig op skoon stuk bakpapier uit wat met bietjie versiersuiker besprinkel is.
Trek bakpapier aan ander kant af. Laat meringue vir so 15 minute afkoel.
Vulsel Smelt sjokolade in mikrogolf op 50% krag tot gesmelt of smelt in dubbelkoker. Roer pekanneute daarby in.
Klits room en vanieljegeursel tot styf.
Vou gesmelte witsjokolade by styfgeklitste room.
Smeer vulsel op meringue en rol versigtig met behulp van bakpapier op vanaf ’n kort kant.
Swartkersiesous Meng kersiestroop, suiker en mielieblom saam in kastrol en verhit tot sous verdik. Roer kersies by.
Laat sous afkoel en skep bo-oor rollade.
Sit dadelik voor.

No comments:

Post a Comment