BESLAG
2 kop koekmeel
½ kop strooisuiker
4 baie ryp piesangs - fyn gedruk
1 tl bakpoeier
1 tl koeksoda
½ kop appelkooskonfyt
1 kop volroom melk
3 e botter - gesmelt
1 groot eier - geklits
1 tl vanielje geursel
knippie sout
STROOP
1 kop bruinsuiker
4 el stroop
1 blik Idealmelk
½ kop water
METODE
1. Voorverhit die oond tot 180 ˚ C.
Smeer ’n oondvaste pan met botter.
2. Sif koekmeel, sout, bakpoeier en koeksoda saam.
3. Gooi suiker by, roer liggies deur.
4. In ‘n ander lekker groot mengbak gooi die gooi fyn piesangs, melk, gesmelte botter, eier vanielje geursel en konfyt en meng liggies saam.
5. Gooi nou bietjies bietjies gesifte koekmeel op ‘n slag by tot alles lekker gemeng.
6. Gooi in gesmeerde pan.
STROOP
In ’n kastrol bring al die bestandele tot kookpunt, verwyder van plaat en roer tot suiker opgelos is. Gooi nou die helfte van die stroop versigtig oor die agterkant van ‘n eetlepel oor die rou deeg.
Sit dadelik in die voorverhitte oond en bak vir 40 minute tot goudbruin.
8. Bring die res van die stroop tot kookpunt en gooi oor die poeding sodra uit die oond kom.
Sit dit terug in die oond vir so 10 minute totdat dit borreltjies maak.
Laat rus vir so 20 minute voor jy dit opdien met roomys of lekker styfgeklopte room.
Yummy. To die for.
ReplyDelete