Porsies: 4 - 6
Bestanddele
15 ml (1 eetlepel) olyf- of avokado-olie
4 - 6 hoenderborsfilette
sout en peper
30 ml (2 eetlepels) suurlemoensap of witwyn
Metode
1. Verhit die olie oor matige hitte in ’n braaipan. Braai die filette vir ’n paar minute aan die een kant tot goudbruin. Geur na smaak.
2. Draai die filette om en braai ook aan die anderkant tot goudbruin. Die filet sal nog nie gaar wees nie.
3. Moenie in die versoeking kom om die filet te veel om te draai nie. Moet dit ook nie braai tot dit heeltemal gaar is nie, want dis juis wanneer die vleis maklik uitdroog.
4. Geur die ander kant ook na smaak. Draai die filet weer om, sodat die kant wat na bo gaan wys, na onder wys.
5. Stel die hitte laag, giet die suurlemoensap (of wyn) in die pan en sit dadelik die deksel op. Die vloeistof sal redelik stoom, maar hou die deksel op. Lig dit slegs vir ’n oomblik, indien nodig.
6. Laat die filet slegs vir 5 - 7 minute prut, tensy dit ’n baie dik filet is. Toets dit ná 5 minute deur op die dikste deel te druk. Die vleis moenie heeltemal styf wees nie. Dan is dit reeds te gaar. Dit moet nog effense sag wees in die middel en lekker sappig as jy dit sny. Dit moenie meer pienk wees nie.
Wenk
Gebruik enige vloeistof van jou keuse in die pan, soos wyn, aftreksel, verjuice of rooibostee. Dit sal saam met die vleissappe ’n sousie maak wat heerlik is om oor die vleis, stysel of groente te skep. Enige gegeurde olie is net so ’n lekker manier om ekstra geur aan ’n eenvoudige gereg te verleen.
No comments:
Post a Comment