Porsies: 4
Bestanddele
15 ml (1 e) vis- of teriyaki-sous
30 ml (2 e) oestersous
15 ml (1 e) lemmetjie- of suurlemoensap
100 g broccoli, in blommetjies gesny
100 g groen boontjies, in derdes gesny
125 g sampioene, in skyfies gesny
1 rooi soetrissie, in repies gesny
15 ml (1 e) brandrissie-gegeurde avokado-olie
300 g steak, in repies gesny
swart sesamsaad om oor te sprinkel
Metode
1. Meng vis- of terikiyaki-sous, oestersous en lemmetjie- of suurlemoensap.
2. Plaas broccoli en boontjies in ’n bak en bedek met kookwater. Laat ’n paar minute staan, dreineer en hou eenkant.
3. Verhit ’n braaipan oor matige hitte en roerbraai sampioene tot goudbruin. Voeg die soetrissie by en roerbraai vir ’n paar minute. Voeg die olie en steak by en roerbraai tot goudbruin, maar nie heeltemaal gaar nie.
4. Roer groen groente by en verhit tot deurwarm. Giet die sousmengsel oor en meng goed deur. Sit onmiddelik voor en sprinkel met sesamsaad.
Wenk
Indien vissous, teriyaki-sous of oestersous nie beskikbaar is nie, gebruik die mengsel: 15 ml (1 e) sojasous, 5 ml (1 t) heuning, 15 ml (1 e) suurlemoensap, 10 ml (2 t) rooiwyn asyn en 2,5 ml (½ t) gemaalde komyn. OF geur die roerbraai met ’n lekker skeut gesonde olie, suurlemoensap en dalk ’n gekapte brandrissie.
No comments:
Post a Comment