Tuesday 19 July 2016

Groenkerrie


Vanaand se aandete is maklik om te berei en vol geur.

Genoeg vir 6 mense
Bereiding: 5 min.
Gaarmaak: 25 min.

2 x 400 ml-blikke klappermelk
30 ml (2 e) groenkerriepasta
300 ml hoenderaftreksel, warm
5 cm-stuk gemmer, in skywe gesny
4 ontvelde hoenderborsies, in blokkies gesny
125 ml (½ k) ertjies
’n hand vol basilieblare
sap van 1 lemmetjie
30 ml (2 e) vissous

1.    Verhit die klappermelk in ’n kastrol oor matige hitte. Voeg die kerriepasta by en roer 3 min.
2.    Voeg die warm aftreksel, gemmer en hoenderblokkies by en bring tot kookpunt. Verlaag die hitte en laat 15 min. liggies prut tot die hoender deurgaar is en die sous effens verminder en verdik.
3.    Roer die ertjies, basilie, lemmetjiesap en vissous in en voeg nog by, indien nodig. Skep die kerrie in bakke. Sit voor saam met die rys van jou keuse.

No comments:

Post a Comment