Ontbyt-Potjie
Bestanddele
2 eetlepels olie
250 g sampioene, in kwarte gesny
2 uie, grof gekap
250 g spek, in blokkies gesny
1 blik (440 g) gekapte tamaties
handvol tiemie takkies
sout en swartpeper
12 varkworsies, in skyfies gesny
6 eiers
1 koppie (250 ml) Cheddarkaas, gerasper
Metode
Verhit die olie in ‘n pot en braai die sampioene oor hoë hitte vir 5 minute tot goudbruin en gaar.
Verwyder uit die pot en hou eenkant.
Braai die uie en spek saam vir ± 5 minute.
Voeg die blikkie tamaties en tiemie by en geur goed met sout en swartpeper.
Plaas ‘n laag varkworsies op die tamatiesous en kook vir ± 5 - 10 minute met die deksel op.
Haal die deksel af en plaas ‘n laag sampioene op die varkworsies en breek die eiers bo-oor die sampioene.
Maak die deksel weer toe en kook vir 5 minute.
Sprinkel met kaas en bedien met pap of potbrood.
No comments:
Post a Comment