Toffieappels
Bestanddele
30 middelslag appels
30 stokkies
1 liter (4 k) suiker
375 ml (1 1/2 k) water
1 ml (1/4 t) sout
250 ml (1 k) gouestroop
rooi kleursel
Metode
Was en droog appels af en steek stokkies stewig by die
stingelent in.
Los suiker op in water, voeg sout en stroop by en kook tot die
ligtekraakstadium (143 grade Celsius). Voeg kleursel by en roer.
Dompel appels in die warm mengsel (hou dit warm terwyl daarmee
gewerk word, maar moet dit nie kook nie).
Laat die oortollige stroop afloop en plaas die appels met die
blom-ent op gesmeerde botterpapier. Na 'n paar minute sal dit hard wees.
Wenk:
As die gouestroop in 'n blik en redelik styf is, plaas die blik in
kookwater om makliker te meet. Doop ook die lepel en koppie
in kookwater.
No comments:
Post a Comment