Wednesday, 17 February 2016

Hoender-pastasop

Hoender-pastasop

Bestanddele

30 ml sonneblomolie

2 uie, gekap

3 wortels, in skywe gesny

3 selderystingels, in skywe gesny

1 heel hoender

2 liter hoenderaftreksel

sowat 750 ml koue water

5 takkies vars pietersielie

3 ml droë tiemie

1 lourierblaar

sout en varsgemaalde swartpeper na smaak

250 ml kort pasta

gekapte pierersielie om boop te sprinkel

Metode
Verhit olie in ‘n groot kastrol en braai die uie, wortels en seldery oor ‘n lae hitte tot sag.
Sny die hoender in stukke en voeg by die groente, saam met die hoenderaftreksel. Voeg net genoeg water by tot dit die hoenderstukke bedek. Bring tot kookpunt en skep enige skuim af wat bo-op vorm.
Voeg die pietersielie, tiemie en lourierblaar by. Verlaag die hitte en laat oop prut vir 2 uur.
Haal die hoender en die kruie uit. Verwyder vel en bene van hoender. Laat sop afkook vir 1 uur.
Voeg hoendervleis saam met die pasta terug by die sop en kook tot die pasta gaar en sag is. Voeg nog water by as jy voel die sop is te dik.
 

No comments:

Post a Comment