Hierdie gereg was altyd op my ma se tafel, met aartappelblokkies en ’n stukkie skaapvet, wat dit lekker romerig gemaak het. Die witpeper is die geheime bestanddeel.
genoeg vir 6 – 8
45 ml olyfolie
45 ml botter
2 uie, in repies gesny
4 knoffelhuisies, fyngekap
250 ml spek, grofgesny
700 g kersietamaties, gehalveer
500 ml witwyn
400 g Franse groenbone
hand vol koljanderblare, fyngekap
sout en witpeper
Verhit olyfolie en botter tot warm in groot braaipan. Roerbraai uie, knoffel en spek 5 – 6 minute of tot goudbruin. Voeg tamaties en wyn by. Verlaag hitte en laat prut tot tamaties sag en pap is. Voeg groenbone by. BraaI 8 – 10 minute op lae hitte of tot groente gaar is. Roer koljander by. Geur goed met sout en witpeper. Sit warm voor.
No comments:
Post a Comment