Friday 8 April 2016

Wild Boerewors


Bestanddele:
3 kg wildsvleis (blouwildebees/koedoe)
1 kg brisketvet
1 kg varkvet (1 cm-blokkies gesny)
60 ml sout
7.5 ml gemaalde naeltjies
75 ml heel koljander
5 ml nutmeg
2.5 ml gemmer
30 ml bruin asyn
30 ml Worchester-sous
30 ml fyn gemaalde swartpeper
5 ml gedroogte tiemie
500 ml water (opsioneel)

Metode:
Sny die wildsvleis in 5cm-blokkies. Sny brisket-vet in 3 cm-blokke. Sny varkvet in 0,05 cm-blokkies. Panbraai die koljander vir 5 min en maak dit fyn. Al die speserye moet behoorlik fyngemaal wees - (peper, naeltjies en tiemie). Meng die vleis en brisket en maal dit een keer. Voeg nou die varkvet asook die res van die bestanddele by en meng goed.

Gebruik enige derm vir boerewors en begin dit stop, probeer om dit nie te styf te stop nie. Hou verkoel vir nagenoeg 12 ure voordat dit verpak word sodat die vleis en speserye goed kan meng. Hierdie wilds-boerewors gaan soos die meeste tipes wors die beste smaak wanneer dit op 'n oop vuur gebraai word. Onthou dat jy jou kole nie te warm maak nie - anders sal die derm bars en skeur en sal baie van die smaaklike vleissous verlore gaan.

No comments:

Post a Comment