Die kinkel in dié gewilde slaai is dat jy die fetakaas diepbraai.
Jy benodig (genoeg vir 4 mense):
25 ml olyfolie
400 g fetakaas (nie sagte Deense feta nie), in skywe gesny
bros kopslaai, in stukkies geskeur
komkommer, geskil en in skywe gesny
100 g kersietamaties, gehalveer
1 klein rooi ui, in skywe gesny
100 g swart olywe
Vir die slaaisous:
60 ml rooiwynasyn
80 ml olyfolie
15 ml bruinsuiker
sout en peper na smaak
15 ml Dijon-mosterd
Só maak ’n mens:
1. Verhit ’n braaipan oor hoë hitte en laat drup olyfolie daarin.
2. Braai die fetakaas 1-2 minute aan elke kant of tot goudkleurig en bros. Haal uit pan en plaas op papierhanddoek om te dreineer.
3. Rangskik al die slaaibestanddele op ’n groot dienbord en sny elke fetaskyf in kwarte en rangskik op die bord.
4. Om die slaaisous te maak, meng al die slaaisousbestanddele goed saam. Druip die sous oor die slaai en sit voor.
Wenk: Gebraaide feta op sy eie saam met ’n doopsous is ’n onweerstaanbare happie.
No comments:
Post a Comment